شرایط طلاق
موسسه حقوقی پاد متشکل از تیم تخصصی کارشناسان حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری در محدوده نیاوران آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی به شما عزیزان می باشد.وکلای متعهد موسسه حقوقی پاد در تمامی زمینه های حقوقی و کیفری دعاوی شما را متبحرانه پیگیری خواهند کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
طبق مواد 1136-1134 قانون مدنی : ” طلاق باید به صیغه طلاق و در حضور لااقل دو نفر مرد عادل که طلاق را بشنومد، واقع گردد. طلاق باید منجز باشد و طلاق معلق به شرط باطل است و طلاق دهنده باید بالغ و عاقل و قاصو و مختار باشد” ، بنابراین،
- طلاق با صیغه مخصوص جاری شده و آن صیغه باید صرفا از واژه طلاق و مشتقات آن باشد.
- گرچه می توان صیغه طلاق را به زبان غیر عربی جاری کرد، لکن مشهور فقها را نظر بر این است که در صورت توانایی مطلق به اجرای صیغه طلاق به زبان عربی بیان آن به صیغه غیر عربی جایز نمی باشد.
- منظور قانون گذار در ماده فوق ، اجرای صیغه طلاق به صورت شفاهی و تلفظی بوده، لذا نمی توان صیغه طلاق را با کتابت اجرا کرد و اجرای صیغه طلاق به صورت اخیر(کتابت) نیز طبق نظر مشهور فقها ، در صورت توانایی شخص به تکلم ، باطل و بی اثر است.
- از این رو طلاق باید چنان گفته شود که دو مرد عادل با هم آن را بشنوند و شنیدن آنها به تنهایی و به طور جداگانه کافی نیست.
- نمی توان چند طلاق را با یک صیغه، چیش از رجوع به هر طلاق واقع ساخت.
- طلاق معلق به شرط باطل است. طلاق وقتی معلق است که وقوع شرط در آینده مسلم نباشد و ممکن الوقوع باشد. همچنین طلاق معلق به یکی از شرایط صحت آن تعلیق صوری است و فاقد اثر در طلاق است. گرچه برخی از حقوقدانان را نظر بر این است در صورتی که طلاق دهنده در ضمن اجرای صیغه طلاق به حصول شرط یقین دارد، طلاق را معلق به همان شرط نماید، طلاق معلق به شرط فوق صحیح است. بدین معنل که طلاق دهنده دارای قصد بوده و مورد قصد رهایی، باید زن معین باشد همچنین طلاق دهنده باید دارای رضا باشد.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با وکلای متخصص می توانید با مشاوره حقوقی پاد تماس حاصل فرمایید.
- نظر به آنکه طلاق از اعمال ارادی است و نفوذ به آن به ارده شوهر بستگی دارد، طلاق دهنده باید “عاقل، بالغ، قاصد و مختار” باشد صغیر نمی تواند به ولایت، زن او را طلاق دهد و عدم اهلیت صغیر در طلاق به نمایندگی جبران نمی شود. از این رو فقها نیز طلاقی را از سوی ولی زوج صغیر انجام می شود، صحیح نمی دانند، خواه این ولی پدر یا جد پدری و یا حاکم شرع باشد.
- طلاق اکراهی ( در حالت اکراه) صحیح نبوده و بلااثر است : “لا یجور الطلاق فی الاستکراه” مالی نیست تا سفیه ( غیر رشید) نتواند آن را بدون اذن ولی به جا آورد، لذا می تواند آن را بدون نیاز به قیم و ولی خود انجام دهد.
- در صورت اجبار شوهر ( غایب) به طلاق، حسب درخواست زن توسط دادگاه ، با امتناع شوهر از اجرا مفاد حاکم، دادگاه طلاق را به وسیله نماینده قضایی خود واقع می سازد. نماینده از جانب شوهر در محضر حاضر گشته و صیغه طلاق را می گوید، بنابراین شرایط اساسی صحت طلاق شامل ” قصد و رضای شوهر ، اهلیت شوهر، تعیین موضوع طلاق، شرایط لازم در زن” به عنوان شرایط اساسی و ” تحصیل اذن یا حکم دادگاه، اجرای صیغه طلاق” از شرایط صوری طلاق است.موسسه حقوقی پاد متشکل از تیم تخصصی کارشناسان حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری در محدوده نیاوران آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی به شما عزیزان می باشد.وکلای متعهد موسسه حقوقی پاد در تمامی زمینه های حقوقی و کیفری دعاوی شما را متبحرانه پیگیری خواهند کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
جهت مشاوره حقوقی با ماتماس بگیرید.02126116691
بدون دیدگاه